Kom in september naar de Cultuurmarkt!

Zondag 17 september is het Wad’nWereldorkest te zien en te horen op de Cultuurmarkt van het IVAK. Deze markt wordt gehouden in Appingedam, rondom de Nicolaïkerk, en. Aan de start van een nieuw seizoen geven verenigingen en lesaanbieders die middag informatie over hun activiteiten. Zo ook wij. En we treden op! Twee keer: om 13:55 en 15:40 (twee keer 25 minuten) in de Muziekkoepel achter de kerk, aan het water. Wil je met ons kennismaken, wil je onze muziek horen, wil je kijken of het misschien wat voor je is om mee te spelen? Kom dan langs!

zondag 17 september 2023
13:00 – 17:00
rond de Nicolaïkerk in Appingedam

Losdorp, hier zijn we weer!

Losdorp vierde dit jaar de 250e geboortedag van Nikolaas Westendorp. Van 11 februari (zijn geboortedag) tot 5 juli (zijn sterfdag) 2023 organiseerde de Westendorp Werkgroep een programma vol culturele activiteiten. Ter afsluiting – en dus op Westendorps sterfdag, een stormachtige 5 juli – werd er in De Kleine Stal een feestje gevierd door de Westendorpjaar-vrijwilligers. En wij, het Wad’nWereldorkest, mochten erbij zijn, natuurlijk om muziek te maken. Dat betekende ook de vuurdoop voor maar liefst vier nieuwe stukken (Choro da Luz, Bulgar Medley, Vals Criollo en Foggy Dew). Het gebeurt allemaal in Losdorp!

Makedonsko bij Podium Klassiek

Eén van de stukken die wij met het Wad ’n Wereldorkest spelen heet ‘Makedonsko Devocja (Macedonian Girl)’. Wat een verrassing dat dit afgelopen zondag in Podium Klassiek uitgevoerd werd. Topviolist Nemanja Radulovic was te gast, die vorig jaar ‘Roots’ uitbracht, een album vol wereldmuziek. In Podium Klassiek speelde hij daarvan dit geweldige Makedonsko Devocje:

Het album ‘Roots’ van Nemanja Radulovic is onder andere te vinden op Spotify.

Muzikale benefietmiddag voor Oekraïne in Hellum

HELLUM – Op twee locaties in Hellum wordt zondagmiddag 24 april een muzikale benefietmiddag ten behoeve van de bevolking van en vluchtelingen uit Oekraïne georganiseerd: in Kunst- en Cultuurhuis De Ent aan het Bovenpad en in de Walfridiuskerk aan de Hoofdweg.

De organisatie en uitvoer is een samenwerkingsverband van de Helmster Klokkeluiders, de vereniging Dorpsbelangen Hellum, kunstenaarscollectief stichting De Draad en het Beleveniscollectief.

De artiesten die komen optreden werken belangeloos mee en er is een zeer gevarieerd aanbod aan muziek, zoals Wad’n Wereldorkest, KontraBande, Helmster muzikanten, Schotse muziek van Steve & Lieneke en vele anderen. Ook wordt een podium geboden voor mensen die belangeloos muziek willen komen maken.

Men ondersteunt met dit evenement Boeren Jongens Helpende Handen, (www.facebook.com/BoerenJongens-HelpendeHanden) een samenwerkingsverband van betrokken Boeren, Scouts en Vrienden dat vanuit Hellum hulpgoederen inzamelt en transporteert ten behoeve van de bevolking van Oekraïne.

Bron: Eemslander

Concert Wad’n Wereldorkest in Appingedam een groot succes

Appingedam – Onder auspiciën van het Nutsdepartement verzorgde het Wad’n Wereldorkest donderdag 24 maart een prachtig relatieconcert in de MFC Kabzeel te Appingedam.

Voorzitter Henk Dijksta van het Damster Nutsdepartement zei terecht in zijn dankwoord na afloop dat het orkest z’n naam eer aan deed.

Deze groep jonge musici brachten op sublieme wijze een breed scala aan muziek en zang ten gehore uit nagenoeg alle delen van de wereld. Van klezmermuziek uit Israel, volksmuziek uit Ierland en Macedonië,  tot met de tango en bossa nova uit de landen van Zuid-Amerka, weerklonken moeiteloos vanaf het podium in de grote zaal van het multifunctioneel centrum, waar leden en gasten van één der oudste verenigingen van Appingedam zichtbaar genoten van dit prachtige optreden.

Bron: Eemskrant

Eigen foto’s

De Rattenvanger van Hamelen

En toen was het eindelijk zover… Na lang uitstel vanwege de corona-beperkingen konden eindelijk de kinderen van cbs De Zonnewijzer in Siddeburen het podium op. Met ‘De Rattenvanger Van Hamelen’ stonden zij in het Kielzog in Hoogezand, en wij, het Wad’nWereldorkest, mocht hen muzikaal begeleiden.

De film is gemaakt door Mediagroep Midden-Groningen.